Stredná odborná škola lesnícka a drevárska

Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Centrum odborného vzdelávania a prípravy v lesníctve a drevárstve

Zelená kvapka krvi

Naša škola pravidelne podporuje rôzne celospoločensky prospešné aktivity. Jednou z nich je aj dobrovoľné darcovstvo krvi z radov našich študentov - Kvapka krvi.

 Na jar a jeseň je v našej škole už niekoľko rokov organizovaná Študentská kvapka krvi, pod výstižným názvom Zelená kvapka krvi. Aj tento rok, v pondelok 12.11.2018, sa spoločenská miestnosť v priestoroch našej školy dočasne zmenila na mobilnú transfúznu stanicu. Od 8.00 bola registrácia dobrovoľných darcov, študenti vyplnili zdravotný dotazník, nasledovali základné odbery krvi a vyšetrenie lekárom. Potom sa postupne uskutočnili samotné odbery krvi, keď sa v priebehu 10 minút každému darcovi odobralo 450 ml krvi. Počas odberov medzi študentmi panovala výborná nálada, na doplnenie energie mali zabezpečený pitný režim a sladké pečivo. Pracovníci mobilnej transfúznej stanice vysoko ocenili slušnosť a zodpovednosť našich študentov počas odberov.

Teší nás, že tento rok sa zapojilo 40 študentov a zamestnancov SOŠ lesníckej a drevárskej a Gymnázia, z ktorých  mnohí boli prvodarcovia. Takýto výrazný záujem študentov o darovanie krvi je určite motiváciou aj pre ich mladších spolužiakov. Sme hrdí na všetkých dobrovoľných darcov krvi z radov našich študentov, lebo ich rozhodnutie darovať krv môže zachrániť inému človeku život.

Mgr. Tatiana Čúzyová

Partneri

Žilinská župaLesy SRSlovenská poľovnícka komoraŠtátne lesy TANAPuDrevársky magazín