Stredná odborná škola lesnícka a drevárska

Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Centrum odborného vzdelávania a prípravy v lesníctve a drevárstve

Úspechy našich SOČ - károv pokračujú

Dňa 3.apríla 2019 sa postupujúci riešitelia SOČ zo školského kola (Michaela Saláková, Natália Tarageľová,  Peter Mičuda, Radek Hudák, Benjamín Littva a Erik Kočerha) predstavili na 41. krajskej prehliadne SOČ v Kysuckom Novom Meste. Celkom sa predstavili s piatimi prácami. Konkurencia bola veľká, krajskej prehliadky sa zúčastnili študenti nielen odborných škôl, ale aj gymnázií, súkromných či cirkevných škôl. O úspechu mnohokrát viac rozhodovali detaily, schopnosť zaujať porotu a okamžite reagovať na otázky, ako samotná kvalita a rozsah prác.

Pri vyhlasovaní výsledkov bolo veľa emócií. Niektorí neverili od radosti, niektorí od sklamania.

Na celoštátnu prehliadku do Košíc napokon postúpili z prvého miesta žiaci Michaela Saláková a  Peter Mičuda s prácou o odchove lososovitých rýb v prirodzenom prostredí.

Dňa 9.4.2019 sa naša minivýprava opäť predstavila so svojimi prácami na nesúťažnej celoslovenskej prehliadke prác ŠVOČ a SOČ na pôde lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene a to v konkurencii aj ostatných lesníckych škôl. Tu už porota zložená z pedagogických a vedeckých pracovníkov lesníckej fakulty vysoko ocenila odbornú úroveň a kvalitu prác. Najmä práce z poľovníctva a rybárstva, ktoré predtým na krajskom kole "civilné" poroty nedocenili, mali veľký úspech. Objavila sa aj ponuka na publikovanie v odbornom poľovníckom časopise.

Našim úspešným riešiteľom prajeme ešte veľa študijných a vedeckých úspechov a postupujúcim na celoštátnej  prehliadke - Michaele Salákovej a Peterovi Mičudovi - držíme palce.

 

                                                                                                                                                      Ing. Pavel Lukáč

Partneri

Žilinská župaLesy SRSlovenská poľovnícka komoraŠtátne lesy TANAPuDrevársky magazín