Stredná odborná škola lesnícka a drevárska

Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Centrum odborného vzdelávania a prípravy v lesníctve a drevárstve

Lyžiarsky výcvik 2020

V januári 2020 sa žiaci druhých ročníkov zúčastnili lyžiarskeho kurzu v lyžiarskom Skicentrum Bačova Roveň na Vyšnej Boci. V tomto roku sa záčastnilo výcviku 58 žiakov. Aj napriek výraznej finančnej podpore  ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu sa niekoľko žiakov rozhodlo "hodiť sa na maródku". No čo sa dá robiť, choroba si nevyberá.

Pre zúčastnených žiakov bol pripravený nielen výborne upravený lyžiarsky svah, ubytovanie v horskom hoteli, ochotný personál a pizzeria, ale aj bohatý sprievodný program: večerná prechádzka baníckou obcou vyšná Boca, súťažný vedomostný kvíz, diskotéka. Pre niekoľko odvážnych sme zorganizovali aj nočnú návštevu štôlne Salvator, kde si žiaci vyskúšali pobyt v niekoľko storočí starom banskom diele. Nadšenci z občianskeho združenia Salvátor, ktoré vedie pán Tréger, nás oboznámili s baníckou históriou nielen horného Liptova, ale aj celého Slovenska.

Lyžiarsky výcvik bol plný nových zážitkov. Prekvapili najmä žiaci, ktorí stáli na lyžiach prvý krát, a už po 2-3 dňoch boli schopní zlyžovať celý svah.  Pevne veríme, že žiaci sa budú lyžovaniu venovať aj naďalej, a že ich záujem o lyžovanie neskončí týmto výcvikom.

                                                                                                                                                                      Ing. Pavel Lukáč

Partneri

Žilinská župaLesy SRSlovenská poľovnícka komoraRettenmeierDrevársky magazín