Stredná odborná škola lesnícka a drevárska

Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Centrum odborného vzdelávania a prípravy v lesníctve a drevárstve

Objavuj les, objavuj PEFC 2022

Desiatky fotografov a spolu 362 záberov slovenských lesov, taká je bilancia v poradí šiesteho ročníka národného kola fotografickej súťaže „Objavuj les, objavuj PEFC 2022“, ktorú organizuje PEFC Slovensko v rámci medzinárodnej súťaže „Experience Forests, Experience PEFC“. 

Na druhom mieste sa umiestnil unikátny záber medveďa hnedého od nášho kolegu a učiteľa Františka Bohunčáka s názvom Medveď v liptovskej chumelici. „Kombinácia snehovej chumelice a medveďa je mimoriadne vzácna. Je len veľmi málo fotiek, ktoré niečo také zachytávajú, navyše v takej kvalite,“ zdôraznil D. Belica. Ako dodal, fotku považuje za najlepšiu, akú z divokej prírody tento rok videl. 

Prvých päť fotografií postupuje do medzinárodného kola súťaže, ktorú každoročne vyhlasuje nezisková organizácie Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) so sídlom v Ženeve. Dvanásť najlepších fotografií spomedzi finalistov národných kôl z rôznych krajín sveta bude zároveň zverejnených v kalendári PEFC „Experience Forests, Experience PEFC“ na rok 2023. 

GRATULUJEME  a držíme palce v medzinárodnom kole

 

https://www.pefc.sk/Novinky/Objavuj-les-objavuj-PEFC-2022-7d4c?fbclid=IwAR0KHQl6g8W3nwlVtNJn2geqvNYb5pBmSYWEoDdzyRVbwkZO22grIxbqw6A

Partneri

Žilinská župaLesy SRSlovenská poľovnícka komoraŠtátne lesy TANAPuDrevársky magazín