Stredná odborná škola lesnícka a drevárska

Jozefa Dekreta Matejovie v Liptovskom Hrádku

Centrum odborného vzdelávania a prípravy v lesníctve a drevárstve

Zelená kvapka krvi

V pondelok 8. apríla sa študenti i zamestnanci našej školy a Gymnázia Liptovský Hrádok po roku opäť stretli v spoločenskej miestnosti, ktorá sa na pár hodín premenila na malú transfúznu stanicu , s jedným spoločným cieľom - darovať krv a poskytnúť druhým šancu na život. Táto dobročinná aktivita bola organizovaná v spolupráci s Transfúznou stanicou Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku a SČK v Liptovskom Mikuláši a mala za cieľ podporiť a povzbudiť mladých ľudí, aby sa stali hrdými darcami krvi.

Do dobrovoľného darovania krvi sa zapojilo celkom 41 študentov a zamestnancov. Ich odhodlanie a ochota pomôcť ukázali, že aj malé gestá môžu mať veľký vplyv.

Darovanie krvi je jedným z najjednoduchších a najúčinnejších spôsobov, ako prejaviť solidaritu v praxi. Jeden darca dokáže zachrániť život až trom ľuďom. Preto sme veľmi hrdí na našich študentov, ktorí sa zapojili do tejto aktivity a rozhodli sa pomôcť.

Darovanie krvi nie je len o poskytnutí tekutiny, ale o darovaní nádeje a šance na nový život tým, ktorí to najviac potrebujú. A keď sa takto spojíme ako kolektív, dokážeme dosiahnuť oveľa viac. Vďaka našim študentom sme zanechali trvalú stopu solidarity a nádeje v našom okolí.

 Ďakujeme všetkým darcom za ich obetavosť a odvahu a tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity, ktoré nám pomôžu urobiť svet lepším.

Mgr. Tatiana Čúzyová

Partneri

Žilinská župaLesy SRSlovenská poľovnícka komoraRettenmeierDrevársky magazín